Pàgines

dimarts, 13 d’abril del 2010

ESCOLES VERDES

El programa "Escoles Verdes" de la Generalitat de Catalunya proposa la reorientació de l'educació vers el desenvolupament sostenible; és a dir, s'ajuda a les escoles a dissenyar plans de treball relacionats amb el medi ambient ben integrats en els seus plans d'estudi.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb la pàgina web.

Les escoles participants s'han de comprometre a assolir aspectes bàsics com l'ús sostenible de l'energia a l'escola, la creació d'un hort...

A la web de Medi Ambient (cliqueu dins de la imatge) trobareu tota la informació. També podeu consultar els butlletins mensuals on s'expliquen les activitats que es fan a les escoles i el material que es pot utilitzar.

En properes edicions us anirem informant sobre les activitats que es van desenvolupant.

dissabte, 10 d’abril del 2010

E-TWINNING

Què és E-Twinning? Doncs una comunitat de centres educatius de tot Europa.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina web.

Els professors de tots els països participants es poden inscriure i utilitzar les eines de la web de E-Twinning (el portal i l'escriptori) per trobar-se, conèixer-se virtualment, intercanviar idees i pràctiques, formar grups i participar en el projectes a la web.

Com es pot participar en els projectes?

Dos centres escolars d'almenys dos països europeus creen un projecte i es serveixen de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per a dur a terme la seva feina. Com que els centres es comuniquen i col·laboren via Internet, no hi ha requisits econòmics ni burocràtics ni és necessari conèixer-se personalment.

Us deixo un tutorial del Youtube sobre l'agermanament escolar E-Twinning:



Ah! No cal ser un expert en les TIC per engegar els projectes. Animeu-vos!!

NOTE FLIGHT

"Noteflight" és un editor de partitures en línia que pot també guardar de manera oberta les partitures que confeccionem amb ell i deixem dipositades. D'aquesta manera, l'alumnat pot accedir a partitures i propostes que es fan pel professorat de música.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb la pàgina web.

Per treballar amb "Noteflight" i poder accedir a les partitures que estan dipositades a la seva pàgina, cal estar registrat.
Per registrar-se, cal anar a "SIGN UP" i omplir els camps que es demanen (demana email).

L'aplicació us dona moltes possibilitats, fins i tot la de penjar la vostra composició al bloc.

El següent video de tutorial us explica una mica com utilitzar el "Noteflight".


DHOL PLAYER

Dhol Player” és un seqüenciador musical en línia que es pot utilitzar per treballar patrons rítmics, que es poden desar i crear “loops” amb ells. Està en llengua anglesa, però en ser molt gràfic resulta fàcil d’utilitzar.


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina web.

Té la possibilitat de crear tres "tracks" (cançons), canviar la velocitat, un reproductor, es pot desar la composició, enviar per correu electrònic...

A més... no cal registrar-se!!

dijous, 8 d’abril del 2010

Per pensar...

"Educar un nen és com sostenir a la mà una pastilla de sabó. Si prems massa fort sortirà disparada, si la subjectes amb indecisió se t'escaparà entre els dits, una pressió suau però ferma la mantindrà a la mà".

De la conferència:

"Estratègies a l'aula".
Felicidad Ordóñez Ramos.
14-Abril-2007
TDAH Vallès.

TDAH

Parlant del TDAH:

En un dels articles anteriors apareixia el conte RIK. El tema central del conte ens parla de la falta d'imaginació del protagonista. A les sessions de formació realitzades per l'EAP sobre el TDAH es va parlar i discutir sobre els possibles orígens genètics de la malaltia i com influeix l'entorn en el desenvolupament cognitiu del nen /a. Falta d'estimulació? Falta de temps a les families? Estress?

Si voleu saber més sobre el TDAH:

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb la pàgina web.

Podeu descarregar el llibre (PDF)...

"EL ALUMNO CON TDAH. GUÍA PRÁCTICA PARA EDUCADORES"

clicant a dins de la imatge.



Lyrics Training

Per a practicar l'anglès cantant. La web proposa videos del Youtube. Al seleccionar el video que volem ens donarà tres opcions: beginner (principiant), intermediate (mig) i expert. Cliqueu al nivell de dificultat; començarà el video i a sota sortirà la lletra amb espais en blanc que s'hauran d'omplir. Si trigueu molt el video s'atura per a que pugueu pensar.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb la pàgina web.


Si cliqueu a GIVE UP! us donarà l'opció de fer-ho en format Karaoke.

De moment està en fase experimental i es troben a faltar moltes cançons, però és un bon recurs a tenir en compte.

Quan us registreu i entreu amb el vostre "login" veureu l'apartat "new lyrics" que és un editor per poder afegir les vostres lletres.

Cliqueu dins de la imatge per fer una pràctica.

Racó de Plàstica

El "Racó de Plàstica" és una proposta del CRP Vallès Occidental IV de Sant Cugat. A la web trobareu experiències realitzades a les escoles de Sant Cugat, recursos educatius i altres webs d'interès. Ho podeu trobar clicant dins de la imatge:

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb el bloc.

Al bloc "TIC, LLAPIS, PAPER" trobareu una gran recopilació d'eines, recursos i altres webs sobre plàstica. A més a més, a la secció de "categories" estan tots el temes classificats. Mireu una de les darreres entrades ("Flors de paper"). És molt xul·la.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb el bloc.

I acabem l'especial de "Plàstica" amb el bloc "Bloc de Plàstica", un bloc ple de recursos TIC que us donaran moltes idees de com treballar aquesta àrea a l'aula. Encara que són propostes per a Cicle Inicial, moltes de les propostes i activitats són perfectament aplicables a la resta de cicles.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb el bloc.

ISSUU

ISSUU és l'aplicació de moda a Internet. És gratuïta. És fàcil d'utilitzar i és l'eina que tothom utilitza: escoles, publicistes, revistes, publicacions, diaris, contes...

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina web.

El funcionament d'aquesta pàgina web és molt semblant al Youtube. Es poden consultar totes les publicacions del web. Es poden buscar per temàtiques, per autor, per nom... Podeu copiar el codi (embed) per posar-ho al vostre bloc (recordeu: editeu un nou article i seleccioneu la pestanya HTML), es pot imprimir i, si l'autor l'autoritza, es pot descarregar.









Grans empreses com Leroy Merlin, El Mundo Deportivo, Ikea..., ja l'utilitzen i pengen els seus arxius d'ISSUU a les seves webs.

PROPOSTA D'ACTIVITAT:

1. En un full A4 cada alumne /a escriurà, dibuixarà i pintarà la seva recepta.

2. S'escanegen totes les receptes i es posen al WORD.

3. Es puja a l'ISSUU, es copia el codi i es penja al bloc de la classe

PELAYO Y SU PANDILLA

75 unitats didàctiques per Educació Infantil classificades em tres grans blocs:



Cliqueu a sobre de cada retol per enllaçar a les activitats.

Aquestes propostes són en castellà i estan incloses dintre del NEA (Navegador Educacional de Asturias). L'entorn gràfic de les unitats didàctiques està molt ben treballat i és molt intuitiu pels nens i nenes.
A cada unitat trobareu cinc apartats: atendre, jugar, veure, escoltar i tocar.

LA CLASE DE LA AZAFATA

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb l'article.

Entenen alguna cosa els "alumnes" d'un avió?

I els nostres alumnes?