Pàgines

diumenge, 27 de març del 2011

FONTS EDUCATIVES PER WORD

En la següent adreça podreu descarregar 16 fonts educatives per poder treballar al word. Des de la típica MEMIMA o MASSALLERA a d'altres com les PUNTEJADES o PUNTEJADES AMB FLETXES per guiar el traç de l'alumnat de Educació Infantil i Cicle Inicial.
Cliqueu dins de la imatge per descarregar les fonts.

dimarts, 22 de març del 2011

FIND SOUNDS

 
Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a "FindSounds"

Si necessites algun efecte de so en especial i no ho aconsegueixes trobar per enlloc, llavors et recomanem que provis sort amb FindSound.

FindSound és un cercador d'Internet que indexa centenars de milers d'efectes de so de diferents tipus, de manera que després de donar unes paraules de referència, el sistema detectarà els fitxers d'àudio que puguin ser del teu interès.

La teva tasca posterior serà seleccionar els que vulguis baixar i indicar en quin format i qualitat vols descarregar-los.

Ah! El cercador només ho fa en anglès i també teniu la secció d'exemples (en espanyol) amb un munt d'arxius seleccionats.

CACERES DEL TRESOR

Una “cacera del tresor” (en anglès “Treasure Hunt”, “Scavenger Hunt” o “Knowledge Hunt”, ja que de les tres formes se la coneix) és una de les estructures d'activitat didàctica més populars entre els docents que utilitzen Internet en les seves classes. Una cacera del tresor és una pàgina web amb una sèrie de preguntes i una llista de pàgines web en les quals els alumnes busquen les respostes. Al final s'acostuma a incloure la “gran pregunta” per integrar i valorar el que s'ha après durant la recerca.

Les caceres del tresor són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació en general i amb l'accés a la informació a través de la Internet en particular.
Tret d'un article d'en Jordi Adell
Centre d’Educació i Noves Tecnologies Universitat Jaume I


 
Quadre de "Caceres del Tresor" llestes per a treballar amb l'alumnat per àrees.Cliqueu dins de la imatge.


CUBEECRAFT I READYMECH

Els Cubees són simpàtics personatges en forma de cubs de paper, que ni tan sols necessiten cola. És suficient amb descarregar-vos les imatges, retallar per les línies, doblegar i enganxar les pestanyes en els llocs adequats. I llest! Una manera barata i divertida de tenir als nens i nenes entretinguts. Només recomanable per l'alumnat de Cicle Superior. Ah! Els i les mestres també hi  poden. Les plantilles estan endreçades per temàtiques, però a l'apartat POP-CULTURE trobareu un munt de cubees (com el d'Obama, Superman, Spiderman...).


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a "Cubeecraft"

Aquí en teniu alguns exemples per poder imprimir i retallar.
 




 
Cliqueu dins de les imatges per descarregar
 
I si voleu experimentar amb càmeres de fotos de paper proveu amb READYMACH. Us poden quedar unes fotos ben xul·les.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a "ReadyMech"

dimarts, 15 de març del 2011

SOUNDHOUND

Al butlletí nº 5 (Gener '11) us explicàvem el funcionament de MIDOMI. Doncs aquesta aplicació és molt millor, encara que només està disponible per a dispositius mòvils (Iphone, Ipad, Android o BlackBerry).
El de SoundHound no és un concepte nou i l'aplicació ja fa un temps que està disponible a l'App Store, però no deixa de sorprendre lo bé que funciona reconeixent quina cançó és la que està sonant-a la ràdio o a la tele, taral.lejada o cantada i mostrant tot tipus d'informació (títol, autor, àlbum), i fins i tot en molts casos incloent la lletra. Si teniu aquests mòvils no dubteu en descarregar-ho. Hi ha una versió gratuïta.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a SOUNDHOUND

PROGRAMACIONS PER L'AULA D'ACOLLIDA

 L'ELIC Badalona-Sant Adrià va elaborar al juny del 2006 uns materials que presenten una programació completa per a alumnat nouvingut a primària, en què s'hi recullen els 11 temes de la programació de nivell inicial de català (A1, usuari bàsic) per a escolars de 8 a 16 anys.
Es tracta d'una proposta adaptable a les necessitats de cada aula. Dintre de cada tema es poden descarregar els continguts i les programacions.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a les programacions

SAGA. PREMI FIASCO.

Els Fiasco Awards són una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol premiar els millors projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), impulsats, desenvolupats o prestats per persones, col·lectius, institucions o empreses, que s'hagin acabat convertint en un Fiasco. A les nominacions d'aquest any s'han posat els mateixos, perquè l'any passat van proposar a l'IPAD com a finalista. Entre els finalistes d'aquest any també hi són el "Google Buzz" i la "Votació electrònica pel referendum de la Diagonal de Barcelona". Però la nota curiosa la trobem entre els finalistes de l'any 2009: en tercera posició... el SAGA del Departament d'Educació (ara d'Ensenyament).


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar amb Fiasco Awards

dimecres, 9 de març del 2011

CHILDREN SEE, CHILDREN DO

O el que és el mateix: "els nens veuen, els nens fan". És un anunci del govern australià per concienciar a les families sobre l'educació dels seus fills. És una mica antic, però és un bon recurs per poder treballar a les classes de tutoria o filosofia. Us deixo penjat el video.

IMAGINE (John Lennon)

Aquest video està extret de la sèrie "Glee". Un professor d'espanyol d'un institut americà té l'enorme il·lusió de retornar al cor de l'escola la seva antiga esplendor. Però al "càsting" només es presenten cinc candidats. En aquest video, un cor canta en llenguatge de signes la cançó "Imagine" de John Lennon. I després... Us penjo el video per a que el veieu...

GENMAGIC

A la pàgina principal de GENMAGIC podem trobar diferents tipus d'activitats interactives, fitxes PDI, generadors... En concret, l'enllaç que us proposem és un cercador d'activitats "flash" que tots els col·laboradors de la pàgina han deixat penjades. N'hi ha de totes les àrees i cicles. És un bon lloc per trobar recursos.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina principal


En la barra de menús trobareu totes les àrees classificades (observeu la imatge de dalt): Matemàtiques, Llengua, EDU 2.0, Música, Física i Química, Habilitats Bàsiques, Social-Naturals, Anglès i Generadors. Dintre de cada menú hi ha un munt d'activitats ja dissenyades per a utilitzar amb les PDI's. I gairebé tot està en versió castellana i catalana.

Cliqueu dins de la imatge per anar al cercador



GRAFOMOTRICITAT PER A PDI's

Amb l'arribada de la primera PDI al centre, tant professors com alumnes, han de passar un període d'adaptació en què els guixos passen a convertir-se en "retoladors digitals". Al principi, la pressió que s'ha d'exercir sobre la pissarra és qüestió de pràctica... ni molta, ni poca... la justa. I quina millor manera que la d'utilitzar quaderns de grafomotricitat per adquirir aquesta habilitat... Uns quants exercicis i haurem aconseguit dominar a la perfecció l'escriptura en la nostra PDI.


VIASONA

En aquesta web trobareu les lletres de més de 25.000 cançons, 1.500 artistes i més de 3.000 discos en català. A més trobareu la SONOSFERA. un recull de més de 200 blocs de música.


També ho trobareu al Facebook.

dimarts, 8 de març del 2011

FLASH MOBS / LIP DUBS

Quina és la diferència entre un i l'altre? El "flash mob" és una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneix de sobte en un lloc públic, realitza quelcom una mica inusual i després es dispersa ràpidament. En canvi, els "lip dubs" és un video musical realitzat per un grup de persones que sincronitzen els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular o qualsevol altra font musical. Es sol realitzar en una sola presa (pla seqüència), en que els participants fan play back mentre sona la música en un reproductor mòbil. Aquí en teniu dos webs amb un munt d'exemples:



Cliqueu a dins de les imatges per enllaçar a les pàgines respectives.


MÉS QUE TAPES

Espai col·laboratiu i d'intercanvi d'idees per a l'elaboració de materials: tapes d'àlbum, disfresses, manualitats i ambientació. Dintre de cadascuna d'aquestes categories hi ha una sèrie d'àlbums i dintre de cada àlbum els arxius. Per exemple: dintre de la categoria de tapes hi ha la del Nadal, Primavera, Estiu, Projectes i altres...

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a "Més que Tapes".

THAT QUIZ

"That Quiz" és un lloc web per a mestres i estudiant. Els facilita generar exercicis i veure resultats de manera molt ràpida. En particular, és una bona eina per a l'ensenyament de les matemàtiques. Per l'alumnat no cal registrar-se. Tots els exercicis són disponibles des de la pàgina principal. Els mestres que es vulguin registrar reben informes sobre les notes i el progrés dels seus alumnes. Tambe tenen accés a més eines educatives fins i tot al directori de'exàmens públics. És gratis. Es poden dissenyar les proves que vulguem i queden a disposició de la resta de mestres. Si la prova és assignada a una classe, us proporcionaran una clau d'accés per l'alumnat.



Cliqueu a dins de qualsevol imatge per enllaçar a "That Quiz"



GIMCANA AMB GOOGLE EARTH

Una proposta per a treballar amb el Google Earth podria ser una gimcana virtual. En la proposta de treball s'utilitza un document Word on es donen les instruccions i la fitxa de treball i un "Àlbum de Viatge" (power point) on s'aniran enganxant les fotos dels llocs que van visitant. Us deixem els documents per a que els pogueu descarregar. Hi ha quatre propostes de llocs per a visitar: la Sagrada Familia, les Piràmides d'Egipte, l'Everest i la Torre Eiffel.

Cliqueu dins del logotip de "Google Earth" per descarregar la darrera versió.

L'alumnat pot buscar informació mitjançant les icones de Viquipèdia que els usuaris de Google Earth han anat publicant.

Descarregar les instruccions i la fitxa de treball.


Descarregar l' "Àlbum de Viatge"

FRIV. JOCS ONLINE.

FRIV és un senzill directori de mini jocs Shockwave / Flash en línea, que es limita a presentar una graella amb el voltant de 250 jocs a punt per a ser carregats amb un sol clic. Només cal fer clic a la captura de cada joc per entrar i començar a jugar; FRIV té l'avantatge que molts del jocs no tenen publicitat i a més s'adapten a la mida de la pantalla, però un problema d'aquesta pàgina és que pot trigar a carregar, així que sigues pacient i gaudeix.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a FRIV

A la secció d'alumnes del bloc de l'escola també trobareu aquesta magnífica pàgina de jocs educatius:

HISTOTUBE

A mitjans de desembre va començar a funcionar Histotube, un portal amb una acurada selecció de videos sobre història i patrimoni en català a Internet.

Aquesta web està pensada per tal que sigui útil a docents, alumnes i a totes aquelles persones interessades en la història.

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a Histotube.

Histotube no és un projecte aïllat, ja que els historiadors que l'han creat ja ho feien de forma individual amb altres blocs.

També ho podreu trobar al Twitter i al Facebook.

Per a més informació també podeu mirar:

- "Històries Manresanes" (Jordi Bonvehí).
-"Un Mataró no tan llunyà" (Lorién Casasús).
- "Altres Barcelones" (Dani Cortijo).
- "Memòria de Sants" (Agus Giralt).
- "Memòria de Poblenou" (Agus Giralt).