divendres, 24 de juny del 2011

L'EQUIP MÉS PETIT

Un exemple per a tots el nens i nenes... S'hauria de passar a totes les classes i parlar-ne una mica...

L'equip pre-benjamí del Margatània no ha guanyat cap partit en tota la lliga. No han marcat cap gol i li han fet 271 en contra. Bé, això, fins al darrer partit en que, com de costum, tornen a perdre però... aconsegueixen marcar un gol. I això és el més important per aquests nens.

Un video molt maco! L'heu de veure. En format documental i amb una duració de 9 minuts.


l'equip petit from el cangrejo on Vimeo.


Entrevista a "EL MON A RAC1" (27-06-2011)
(Escolta o descarrega)
A partir del minut 10

dilluns, 20 de juny del 2011

GEOCACHING. CAÇADORS DE TRESORS.

Aquest matí, a l'hora del pati, en Josep (el mestre d'anglès) ha comentat lo bé que s'ho van passar buscant tresors amb una colla de nens. És el GEOCACHING o caceres del tresor, i es tracta d'una activitat que es fa a l'aire lliure amb un GPS, uns mapes i una mica d'imaginació. Com funciona? Doncs és ben simple. Algú amaga un objecte i deixa les coordenades a la web de GEOCACHING i es tracta de que la gent trobi el seu tresor. Qui ho trobi, haurà de deixar un altre tresor i comunicar-ho de nou dins de la web. Divertit, oi?

En aquest video de "Temps d'Aventura" (TV3) s'explica una mica el funcionament:


A la pàgina de GEOCACHING España trobareu tota la informació i el llistat de tresors amagats:


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina web

I si ho voleu reduir només a Catalunya cliqueu dins de la senyera...


Ah! Des de "Geocaching" també es vol potenciar el medi ambient. Mireu el missatge que tenen penjat a la seva pàgina:

La propera vegada que surtis a amagar o buscar un "tresor" (cache), porta una bossa d'escombraries! Ajuda a netejar els boscos del nostre món al mateix temps que practiques Geocaching. Si tens una càmera, envia'ns una foto de la teva neteja i nosaltres crearem un àlbum per compartir aquests esforços. Visita la pàgina de Tresors , Escombraries No per més informació. "


Cliqueu dins de les imatges per enllaçar a la pàgina web

Aplicació didàctica:

- Fem un "cache" (amagatall) i decidim que hi posem a dintre. Marquem les coordenades i ho registrem a la pàgina web de "Geocaching".
- Si fem una sortida, podem mirar i si hi ha algun tresor allà a on anem. Podem provar de descobrir-ho. 
 

dimarts, 14 de juny del 2011

UN ESMORZAR DIFERENT

Doncs sí... Aquest és una altre video gravat amb la tècnica de la càmara lenta i amb el mateix tipus de càmera que es va utilitzar en el vídeo "Locked in a Vegas Hotel" (Abril '11, en aquest bloc). En concret, aquest vídeo està gravat a 1000 fps (fraps per second). "Breakfast Interrupted" és una creació de la companyia de publicitat BSS i de ben segur que canviarà la forma de veure els nostres esmorzars 

Forget Everything You Know About Breakfast

(Oblida tot el que saps sobre esmorzars)

divendres, 10 de juny del 2011

GALITIC (Versió Mòbil)

Amb l'arribada dels Smartphones calia fer una revisió i una posada a punt dels blocs, ja que el format per a ordinador dificulta molt la lectura. Doncs ara ja teniu disponible la versió mòbil de GALITIC. Desde qualsevol mòbil, quan us conecteu al nostre bloc us sortirà una versió reduïda que us facilitarà la lectura.

Si cliqueu dins de la imatge veureu com queda la cosa...


Fins aviat.

SLIDE

Amb SLIDE tindreu una forma diferent de penjar les vostres fotos al bloc. Només cal que us registreu i tindreu un munt de plantilles de presentació de les vostres fotos, imatges... A la pàgina principal de SLIDE trobareu més exemples de presentacions.
 
Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina.

Us deixo una presentació de algunes fotos maques de Terrassa per a que veieu com pot quedar.