Pàgines

dimecres, 29 de febrer del 2012

STORYBIRD. EXPLICANT HISTÒRIES...

STORYBIRD és una aplicació 2.0 que ens permet realitzar els nostres contes, escriure el text i després publicar-ho en el nostre espai web o bloc.

 Cliqueu dins de la imatge per enllaçar 

Quan li donem al botó de CREATE, "Storybird" ens dona un llistat de temes. Hem d'escollir un tema i llavors la mateixa aplicació ens donarà un grapat d'imatges per posar en el nostre llibre.  La resta tot és molt intuitiu i veure-ho que és molt fàcil de publicar.

Aquí teniu un tutorial (en anglès) de com s'ha d'utilitzar:



I aquí en teniu algun exemple de com queden els contes:


Cliqueu dins de la imatge per llegir el conte


Aquest conte que acabeu de llegir es un projecte col·laboratiu entre varies escoles d'Europa mitjançant l'espai virtual E-Twinning. En aquest bloc ja vam parlar en el seu moment d'aquest espai de col·laboració i de projectes entre escoles d'arreu d'Europa.

Podeu veure aquest projecte clicant a...



dissabte, 25 de febrer del 2012

TIEMPOS MODERNOS (C. Chaplin)

La pel·lícula que va dirigir i protagonitzar Charles Chaplin al 1936 la teniu disponible sencera al Youtube en versió castellana.


TREBALLAR ELS VIDEOS AMB CHROMA

En el seu moment ja vam fer una entrada al bloc sobre com treballar el vídeos amb el chroma (o el fons verd). Aprofitant un projecte que l'alumnat de 6è estava fent sobre el "Canvi Climàtic" vam intentar realitzar aquesta tècnica. No ha quedat del tot bé segurament degut a la llum o el tipus de color verd de fons que vam utilitzar. Però per començar no està gens malament.

Aquí teniu el resultat...





dimecres, 22 de febrer del 2012

LA VELLA QUARESMA

La Vella Quaresma és una mena de calendari que utilitzem per tal d’anar marcant el pas del temps en les llargues set setmanes quaresmals. La Vella, cal retallar-la el Dimarts Gras, l’últim dia dels Carnestoltes, i cal penjar-la, el Dimecres de Cendra, en una finestra de la casa que doni a l’exterior. Recordeu que cal retallar ben retallat l’espai que hi ha entre peu i peu… Els dissabtes de Quaresma li tallareu un peuet. Així, sempre sabreu quantes setmanes falten perquè arribi la Pasqua…


vella.gif


A aquesta imatge de la Vella Quaresma li anirà desapareixent una cameta cada divendres (cap allà a les 16:30; coses de la tecnologia).

Descarregueu i copieu el codi per insertar-lo al vostre bloc. Si afegiu un nou gadget sempre el tindreu visible.



I si la voleu imprimir i pintar...


Cliqueu dins de la imatge per ampliar i imprimir


Vist a: RACÓ TIC

diumenge, 19 de febrer del 2012

VINCULAR ARTICLES DEL BLOC A TWITTER

Ara que hem creat un compte de Twitter a GALITIC us ensenyem com afegir de forma automàtica els articles publicats al bloc al Twitter. Sembla difícil, però si seguiu els passos en un plis plas ho tindreu.


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a TWITTERFEED


1. Accedeix a twitterfeed.
2. Crea un compte nou si no el tenies abans.
3. A la casella Feed Name col·loca un nom. per exemple el nom del teu bloc.
4. A la casella Bloc RSS o RSS Feed URL s'haurà d'indicar el teu canal RSS, per exemple:


5. Prem el botó test rss feed per confirmar que és correcte.
6. On posa Advance Settings, desplega'l per tafanejar i veuràs una dada important: la freqüència amb què el servei rastreja un bloc, per defecte cada 30 minuts.
7. Avança al següent, pressiona Twitter i després Facebook (és indiferent l'ordre), on et demanarà que concedeixis permís per accedir al teu compte i llest. Fet això ja ho tens.
8. Recorda que si tens una pàgina de Fans a Facebook l'has de seleccionar en la configuració de twitterfeed. En cas contrari, les publicacions poden anar a parar al teu perfil personal.
9. Escriu una nova entrada al bloc i prova el servei. Veuràs que tens un botó que es diu check now que et permet un cop publicat el teu post, no esperar els 30 minuts.

I això és tot.

Vist a: Iniciarblog



TWITTER DE GALITIC

Ja en tenim compte de TWITTER a GALITIC.

Ens trobaràs a @GALITIC.


dimarts, 14 de febrer del 2012

DOODLES DE GOOGLE

Què són els "doodles" de Google? Bona pregunta. 

La pàgina de Google potser és la més utilitzada a l'hora de cercar informació i per accedir a altres recursos (GMail, Blogger...). Però a molta gent se li passa per alt que el logo de Google cada dia és diferent. Des d'el 30 d'agost de 1998, Google canvia el logo de la seva web de forma periòdica per commemorar algún aconteixement o suggerir a l'usuari alguna recerca especial. 

Aquest va ser el primer logo de Google...


És de 1997. Ja ha plogut!

Avui, 14 de febrer, Google vol celebrar "Sant Valentí" amb aquest doodle tant maco...



I si voleu veure tots els doodles de Google des de l'any 1998 CLIQUEU AQUÍ.

Alguns són animats (com el d'avui). El 9 de juny de 2011 van treure un que va ser molt popular.


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar


Aquest doodle està dedicat a l'inventor de la guitarra elèctrica. Podeu tocar la guitarra i fins i tot gravar tot el que feu. Google us donarà un enllaç amb la gravació que heu fet.

No en tinc ni idea de tocar la guitarra. Però us deixo la meva petita obra mestra AQUÍ.

Al Youtube trobareu un munt de petites demostracions de com tocar la guitarra amb aquest doodle.




divendres, 10 de febrer del 2012

LA LLUM, EL COLOR I ELS RAIGS X...

Al temari de sisè es treballa la llum i els cossos opacs, transllúcids i transparents.

Hem vist com la llum és de color blanca i es pot descomposar en molt colors. Hem provat un petit experiment per tornar a ajuntar els colors una altra vegada en llum blanca. Hem vist com la llum i el so van a velocitats diferents i hem comprobat que el llampec es veu primer i després el tro. També hem calculat a quina distància ha caigut un raig en una tempesta des d'el punt on nosaltres estem.

Fins i tot un alumne ha preparat un petit artefacte que explica la teoria del color llum... Com que l'hem treballat a Medi i a Plàstica doncs l'ha pogut aprofitar.

Untitled from Lidia Rovira on Vimeo.


I els raigs X? Per a què serveixen? Doncs per mirar a través dels cossos opacs, com per exemple el nostre cos o per descobrir pintures amagades en alguns quadres.

Ho voleu veure? Doncs cliqueu al vídeo. Veureu un dels reportatges del QUÈQUICOM. Encara no coneixeu aquest programa? Doncs aquí teniu l'enllaç a tots els programes. Al Juliol '11 vam fer un article especial sobre aquest programa CLICA AQUÍ





dilluns, 6 de febrer del 2012

PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES

Febrer. Ja estem de ple en la segona meitat del curs. D'aquí a poc arriba Carnestoltes i per l'alumnat de sisè arriben moltes novetats, una darrera de l'altra. Al maig arriben les Competències Bàsiques i a l'escola ja els hi estem preparant. Avui estem repasant la prova de Català del passat curs.

dimecres, 1 de febrer del 2012

NOVA PÀGINA DE TUTORIALS

Bona tarda a tothom...

Per facilitar una mica més la feina a tothom hem creat una nova pàgina específica de "tutorials". Hem seleccionat tots els tutorials que hem publicat al bloc i els tindreu aquí endreçats. A la imatge podeu veure la nova pàgina (requadre vermell).


D'altra banda, també hem actualitzat els àlbums de fotos de cada cicle. Els podeu veure als calaixos de la dreta.

Fins aviat.