dilluns, 9 de maig del 2011

SKETCHCRAWL


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar al bloc.

 Val... Aquesta paraulota tan lletja no invita a fer res didàcticament. Si ho traduïm literalment vol dir "arrosegar un dibuix". De fet, és una modalitat artística que s'està posant molt de moda. Es tracta de pintar o dibuixar escenes de la vida quotidiana. Normalment es realitza en petites llibretetes de paper gruixut. És una trobada de persones a qui els agrada dibuixar i que decideixen fer una marató d’apunts en un lloc determinat.

Un dels blocs que més m'han agradat és la de "Barcelona's Sketchcrawl". Com podeu veure als dibuixos de sota, cada artista té la seva tècnica: uns són només a llapis, uns altres en color, amb llapis de colors o tempera, amb retolador...




Havia pensat en com aplicar aquesta forma de treballar sobretot al Cicle Superior de Primària. Pels alumnes no deu ser gaire fàcil dibuixar o pintar allò que estan veient, perquè els detalls, de vegades, passen tan ràpid que no ho poden dibuixar. Però i si els hi deixem les càmeres per a què facin fotos de la vida que els envolta? Una vegada descarregades podran escollir la foto que més els hi agradi i dibuixar-ho en paper. Després es podria penjar al bloc (foto i dibuix).

Bé. De moment és només una idea que jo ara no puc aplicar. Si algú s'anima que m'ho faci saber.

2 comentaris:

  1. Ens ho podem plantejar per l'any vinent si potenciem més l'ús de les càmeres al CS.

    ResponElimina
  2. Si. Ens ho podríem plantejar com a taller de Plàstica. De ben segur que trobarem alguna mestra que li agradi el dibuix i ho vulgui tirar endavant.

    ResponElimina