diumenge, 8 de juliol de 2012

IMATGES TRANSPARENTS AMB GIMP

Moltes vegades volem fer presentacions amb imatges que hem trobat per internet, però només volem afegir una part en concret mantenint en transparent la resta de la imatge. El procediment és molt senzill, però s'ha de dedicar temps.

Mireu aquest exemple:
Hem trobat la image d'aquests ninotets. L'hem copiada i l'hem enganxada al GIMP. Ja sabeu que el GIMP és un editor d'imatge d'ús lliure. El podeu descarregar AQUÍ 

En la part que està en blanc hi havia un text que no ens interesava i l'hem esborrat amb el botó de seleccionar del GIMP i SUPR (mireu la icona marcada en la capsa d'eines del GIMP.


Si volguéssim afegir la imatge de dalt a una presentació (p.e. de Power Point) ens quedaria així:


Hem tret el text però ens ha quedat una zona en blanc que tapa el fons de la diapositiva. A més a més només ens volem quedar amb el contorn dels ninotets. Com ho farem? 

1. Obriu la imatge en el GIMP.
2. Poseu el cursor a sobre de la imatge i amb botó dret del ratolí cliqueu a...


CAPA / TRANSPARÈNCIA / AFEGIR CANAL ALFA

3. Seleccioneu la icona de SELECCIÓ DIFUSA a la capsa d'eines.


4. Cliqueu a sobre de les zones a eliminar.


Hem seleccionat la zona que estava en blanc i hem suprimit (SUPR). Podeu comprovar que ara surten de fons uns quadradets grisos. Això vol dir que quan desem la imatge serà una zona transparent.

Ara anirem clicant a les zones liles i blaves que queden a la imatge per eliminar-les i quedar-nos només amb el contorn dels ninos.


Podeu veure que quan cliquem amb l'eina de SELECCIÓ DIFUSA s'ilumina la zona que hem d'eliminar. 

Podeu mantenir pulsada la tecla de les majúscules per anar afegint zones a eliminar. O bé seleccionar les zones d'una en una i eliminar-les.


Aquest hauria de ser el resultat. De fet si anem al menú VER/AMPLIACIÓ/ 2:1 veurem que encara ens quedaria per esborrar moltes cosetes. Aquí ja depèn de la paciència de cadascú i de com voleu que sigui de perfecte el vostre treball.


El procés seria el mateix però tenint ampliada la imatge.

IMPORTANT: Quan deseu la imatge us heu d'assegurar de fer-ho amb extensió PNG.

ARXIU / DESAR COM... / Seleccioni el tipus d'arxiu

Ho trobareu a sota del botó AFEGIR. Heu de clicar al signe +.

No oblideu POSAR NOM a l'arxiu  (a dalt de tot).


I ara, insertem la nostra imatge al Power Point...El resultat és impressionant, oi?

Els que estem acostumats a fer àlbums de fotos tipus FOTOPRIX o HOFFMAN us serà molt útil per afegir cosetes a les vostres presentacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada