dilluns, 8 de juliol del 2013

QUAN ESCOLTEM PER PRIMERA VEGADA...


Aquests vídeos que ara us presentem són la prova de que la tecnologia, la medicina i l'educació moltes vegades van de la mà.

La gran majoria de persones comencen a escoltar inclús quan este, dintre de la panxa de la mare. Per això és tan important l'estimulació prepart.

Mireu aquest article tan interessant...

Quan comença a escoltar, 
veure i olorar el bebé? 
  
Alguns òrgans dels sentits funcionen des del segon trimestre de l'embaràs, encara que el despertar dels sentits es produeix durant el tercer trimestre.

    FINAL DEL TERCER MES: el tacte i el gust. Sembla que el tacte és el primer sentit que apareix. Els receptors de la sensibilitat cutània dels dits, per exemple, estan disposats des del final del tercer mes. Cap a la meitat de l'embaràs, els moviments de resposta del fetus a les carícies del ventre de la mare són una demostració del seu gran sensibilitat al tacte. També és el moment en què el futur bebè es familiaritza amb el gust (especialment els sabors dolços) del líquid amniòtic que absorbeix: des del final del tercer mes el seu sistema gustatiu està llest per funcionar.

     FINAL DEL SISÈ MES: l'audició i la visió. L'oïda interna del fetus està totalment desenvolupat des de la meitat de l'embaràs i el seu sistema auditiu funciona amb normalitat entre la meitat del sisè mes i el setè mes d'embaràs (el nervi auditiu és l'únic nervi absolutament funcional a partir d'aquesta edat). Aprofita per fer-li sentir la veu del seu pare. Igual que succeeix amb la veu de la mare, aquests sons li arriben de forma completament deformada, però l'estimulen, i qui sap si després del naixement no recordarà el ressò ... Pel que fa als òrgans de la vista (especialment l'estructura de l'ull ), estan prou desenvolupats com per permetre-li veure a partir del setè mes d'embaràs.

     OLFACTE: és el més desconegut dels sentits. No se sap amb certesa des de quan posseeix olfacte, encara que és molt probable que el futur nadó percebi les olors molt abans de sortir a l'aire lliure.

  

Però hi ha nadons que neixen sense la facultat d'escoltar. En aquests casos estem parlant d'una "Deficiència Auditiva Pregona". Ja fa temps que la medicina està apostant pels "implants coclears". L'implant coclear és un aparell sanitari implantable actiu d'alta tecnologia que consisteix en un transductor que transforma els senyals acústics en senyals elèctrics que estimulen el nervi auditiu. Aquests senyals són processats mitjançant les diferents parts que formen l'implant coclear, algunes de les quals es col·loquen a l'interior del crani i altres a l'exterior.

Mireu aquests vídeos de nens i persones adultes quan escolten per primera vegada la veu... 

 

 






Impressionant, no?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada