dimecres, 6 de novembre del 2013

GEOCACHING

Has sentit a parlar mai de la "geocerca"? Segur que sí, perquè en aquest bloc ja vam fer una entrada ara ja fa un parell d'anys ("Geocaching. Caçadors de tresors" 20 de juny de 2011). Es tracta de localitzar un objecte amagat a partir d'unes coordenades. Al món hi ha centenars de milers de persones que hi estan absolutament enganxades perquè és una activitat a l'exterior, es fa exercici, té un component d'aventura i permet descobrir molts llocs desconeguts. Hi ha gairebé 5.000 petits "tresors" repartits per la geografia catalana i més de 2 milions per tot el món.

Aquest cap de setmana llarg hem estat buscant "tresors" per la zona de La Pineda (Tarragona) amb una colla de nens i realment és força divertit.



Per poder buscar els "caches" (tresors) us heu de descarregar els següents programes als smartphones o tablets:

- C: GEO (ANDROID - GRATUÏT)

- GEOCACHING (IOS - 8,99 €)

La segona app és l'oficial, però aquests 9 € costen de pagar. De totes maneres se li treu profit.

Com veieu a la imatge, a mida que anem trobant tresors els anem marcant a l'aplicació i deixem un comentari.

Normalment, el "caches" són tubs de plàstic que contenen unes tires de paper per apuntar el nom de la persona que l'ha trobat i el dia. A l'aplicació es pot deixar un comentari més extens.

A la informació del "cache" trobarem les coordenades i alguna foto que ens dongui alguna pista (spoilers). De vegades costen molt de trobar i d'altres es troben ràpid (nivell nens, vaja).

Doncs al dia següent vaig veure que en Tomàs Molina de l' "Espai Terra" i "El Temps" de TV3 feia el seu primer contacte amb aquest món.

Ho voleu veure? Doncs aquí teniu el vídeo...


http://www.tv3.cat/videos/4746471/Debut-den-Tomas-en-Geo-Cerca 

 Cliqueu dins de la imatge per enllaçar




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada