dilluns, 2 de setembre del 2013

7 SECRETS DE NENS MOLT FELIÇOS



Per tenir en compte...


1. Mengen a la seva hora.


Sé el que estàs pensant, això és massa simple per ser una estratègia real de criança. Pensa una altra vegada. Has tingut alguna vegada tanta gana que tenies ganes de cridar? Així és com se senten els nens quan no els dónes el berenar o quan han d'esperar dues hores per participar a un sopar familiar de luxe.

Menjar a intervals regulars reabastece seus cervells i els seus cossos en creixement i manté la fam sota control. Quan els nens estan tranquils i satisfets, experimenten una major felicitat.



2. Tenen bons hàbits de son.

Ho sé, ho sé, alguns nens dormen millor que altres. Encara que sens dubte això és veritat, no és excusa per als mals hàbits de son. Els nens han d'aprendre a dormir. Ensenyar depèn de nosaltres. Quan estan completament esgotats, es posen de mal humor. Quan estan ben descansats i llestos per començar el dia amb energia, són més feliços. Fes del son (i d'una hora fixa per anar a dormir) una prioritat.

3. Juguen sense instruccions.

El joc no estructurat sembla ser un art extingit aquests dies. Abans els nens s'encarregaven de la seva pròpia diversió. Avui en dia els nens estan sobreprogramados, marcats i reverencien les joguines que juguen per ells. És clar, tots aquests camions de fem amb les campanes i xiulets són bonics, però assegura't barrejar amb camions de fusta i blocs de construcció. I, per favor, revisa l'atapeïda agenda i busca una mica de temps cada dia perquè els nens es dediquin només a jugar. El joc és bo per a l'ànima.

4. Se'ls permet expressar les emocions.

Els nens criden quan estan enfadats. Ploren quan estan tristos. Pot ser que fins i tot zapateen i corrin en cercles quan no estan segurs de què sentir. I de vegades, si tens sort, ho fan tot alhora enmig del passadís 9 del supermercat del teu barri. Deixa'ls. Els nens necessiten expressar les emocions. Mentre que els adults saben trucar a un amic per desfogar quan les coses es posen difícils, els nens són una mica més primitius. Fer-los callar i avergonyir públicament no ajuda. Deixa'ls que es desfoguen a la seva manera i després ofereix-los ajuda. Suportar una enrabiada públic pot resultar aclaparador en aquest moment, però és millor que una vida d'interioritzar les emocions negatives, que podrien conduir a problemes alimentaris, de depressió o altres problemes emocionals del teu fill.

5. Poden prendre decisions.

Els nens tenen molt poc control sobre les seves vides. Constantment se'ls diu a on anar, què fer i què menjar. Una mica de control els dóna ales per sentir-se feliç. Deixa que els teus nens triïn la seva roba. Permet-escollir el menú del sopar una nit per setmana. Pregunteu a quines classes es volen apuntar. Dóna'ls l'oportunitat de prendre algunes decisions i a canvi els veuràs somriure.

6. Se senten escoltats.

Els nens són intuïtius. Fins i tot els nens més petits s'adonen de quan els seus pares es desconcentren i els responen amb el pilot automàtic. Quan els nens senten que els seus pares realment els escolten (des de la millor carrera de Llamp McQueen fins el que han après a l'escola), se senten més connectats. Això augmenta la seva confiança en si mateixos i la seva felicitat en general. Escolta als teus nens quan parlen. És la millor manera de construir una relació oberta i honesta amb el teu fill i li fa feliç.

Segueixes amb mi? Perquè aquest últim és important.

7. Senten un amor incondicional.


Els nens s'equivoquen. Els dius que no salta al sofà una i altra vegada, però ho fan igualment. I després ploren. La infància es basa en gran mesura en l'assaig i error, i algunes vegades els nens han de arriscar-se. Perdona'ls. Estima'ls de totes maneres.

Quan els nens saben que els seus pares els volen i els donen suport sense importar res, són més propensos a prendre riscos saludables. Són confiats i estan segurs de les seves decisions. Aprenen que les persones a vegades cometen errors, però que sempre hi ha una oportunitat de corregir.

Quan els nens saben que els seus pares sempre hi seran per a ells, per bé o per mal, són feliços.

Fragment extret de l'article de Katie Hurley / El Huffington Post.

FONT: Llar d'Infants Bon Dia (Facebook)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada