dimarts, 22 d’abril del 2014

POSTERAZOR. FEM UN GRAN POSTER.

Ara farà un parell de setmanes que vam penjar un article sobre els "Murals Col·laboratius". Vam utilitzar "Block Posters" una eina online que ens permet fer ampliacions de les nostres imatges i poder-les imprimir en A4 o A3. Però "Block Posters" està limitat a imatges fins a 1 MB.

"Posterazor" és una aplicació que hem de descarregar al disc dur però és molt fàcil d'utilitzar.


Per començar anem a la pàgina de "Posterazor", cliquem a DOWNLOAD i seleccionem el programa adient pel nostre sistema operatiu.


http://posterazor.sourceforge.net/index.php?page=download&lang=english

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar

Descarregueu i instal·leu.

PAS 1: Quan obriu el programa sortirà aquesta senzilla pantalla. Cliqueu a la carpeta...


Seleccioneu la imatge...


En aquest cas hem pujat una imatge de 700x700 pixels i un tamany de 40 Kb. Cliquem a SEGÜENT per continuar amb les opcions de l'aplicació.


PAS 2: Hem de definir en quin tamany de paper volem imprimir. Nosaltres hem seleccionar en DIN A3 i orientació en VERTICAL. També podem marcar els marges que deixarem o bé deixar-los per defecte. Cliquem a SEGÜENT.


PAS 3: Marquem com volem que sigui la superposició del dibuix entre full i full. Per defecte sortirà 1 centímetre. Cliquem a SEGÜENT.


PAS 4: Podem especificar com volem que sigui de gran la nostra imatge (en centímetres) o bé quantes pàgines volem que tingui la nostra ampliació. Cliquem a SEGÜENT.


PAS 5: En el darrer pas clicarem al disquette i guardarem la nostra ampliació en PDF a la carpeta que nosaltres vulguem.



Com que la nostra imatge tenia molt poca definició quan hem volgut ampliar s'ha pixelat una mica.


I aquest és el document en PDF final...




Fem una altra prova, però en aquest cas utilitzarem una imatge d'alta resolució: 3602x1296 i 1,19 MB.



Farem un poster DIN A3 de 5 pàgines d'amplada per 3 d'alçada (191x68 cm).




Com veieu en aquest cas no es nota el pixelat. Ara només necessitem una bona impressora, una gran paret i paciència per anar enganxant tots els fulls.

Què vagi bé!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada