dijous, 20 de juny del 2013

LA HISTÒRIA DE PONS I DE GARRIGA

Aquest post que ara us presentem és la història de dos personatges, dos esportistes que es van trobar  en un moment de la seva carrera. D'una rivalitat que va anar més enllà de les pistes i que ara, 25 anys després, es tornen a trobar.

Un text i una història per treballar a Secundària. Un text per treballar la solidaritat i el companyerisme més enllà del que pugui haver passat. Però anem poc a poc

Actualment són molts els esportistes catalans i espanyols que triomfen arreu del món. Però ara fa 25 anys la cosa no era exactament igual. Treient el futbol, costava veure algun esportista que destaqués en la seva disciplina: Severiano Ballesteros en golf, Indurain i Perico Delgado en ciclisme, Jose Luis González en atletisme... El "boom" dels bàsquet vindria molt després.

Però hi havia una disciplina on es va començar a destacar a la dècada dels '70 del segle passat: era el motociclisme. I això gràcies a Angel Nieto, que entre el 1969 i el 1984 va guanyar 13 títols mundials (12+1 com ell sempre diu).

Ja veieu que aquest article és una mica diferent a la resta. I a on vull anar a parar? Bé. Anem amb calma.

Actualment, el jovent s'ho passa pipa mirant les curses i adminirant als Lorenzo, Pedrosa o Márquez per la tele o en el circuit.

Ara fa 25, però, va haver-hi un enfrontament dintre i fora de la pista entre dos pilots catalans: Sito Pons i Joan Garriga. La tensió i la rivalitat va ser molt gran entre els dos pilots durant tota la temporada. Al final, el campionat de 250 c.c. s'ho va emportar en Sito Pons.




Podeu llegir com va anar aquella temporada en aquest article:


Després d'això, les vides dels dos protagonistes van seguir camins contraposats: Pons va continuar en el món del motociclisme i actualment és propietari del seu equip; en canvi Garriga va acabar a la misèria absoluta després de tenir varis problemes personals i de salut.

I després de 25 anys, i deixant de banda possibles rencors, en Sito Pons ara s'està fent càrrec de  la vida del que va ser el seu gran rival...

La resta de l'article el podeu llegir aquí...


Una història que ens hauria de fer reflexionar sobre moltes coses.

 No creieu?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada