dimecres, 30 d’abril del 2014

EL CAMUFLATGE EN LA NATURA

Avui hem vist unes fotos de les orquídies mono i ens ha impressionat la capacitat que tenen alguns animals i plantes per adaptar-se al medi en el que viuen.

Mireu alguns exemples:



divendres, 25 d’abril del 2014

CAPSETES DE CRISPETES

A la pàgina de "Pysselbolaget" trobem aquestes originals capsetes de crispetes... Bé, en realitat, no només serveixen per les crispetes. Podem ficar el que nosaltres vulguem. I el que és més important: podem utilitzar el material que vulguem per fer les capsetes. En les fotos de sota podeu veure que reciclen un antic atles i utilitzen els mapes per la decoració.






Podeu descarregar la plantilla clicant AQUÍ.





dimecres, 23 d’abril del 2014

FELIÇ SANT JORDI

L'AMPA de la nostra escola ha preparat aquestes roses reciclades tan xules...




BON SANT JORDI A TOTHOM!!!




dimarts, 22 d’abril del 2014

POSTERAZOR. FEM UN GRAN POSTER.

Ara farà un parell de setmanes que vam penjar un article sobre els "Murals Col·laboratius". Vam utilitzar "Block Posters" una eina online que ens permet fer ampliacions de les nostres imatges i poder-les imprimir en A4 o A3. Però "Block Posters" està limitat a imatges fins a 1 MB.

"Posterazor" és una aplicació que hem de descarregar al disc dur però és molt fàcil d'utilitzar.


Per començar anem a la pàgina de "Posterazor", cliquem a DOWNLOAD i seleccionem el programa adient pel nostre sistema operatiu.


http://posterazor.sourceforge.net/index.php?page=download&lang=english

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar

Descarregueu i instal·leu.

PAS 1: Quan obriu el programa sortirà aquesta senzilla pantalla. Cliqueu a la carpeta...


Seleccioneu la imatge...


En aquest cas hem pujat una imatge de 700x700 pixels i un tamany de 40 Kb. Cliquem a SEGÜENT per continuar amb les opcions de l'aplicació.


PAS 2: Hem de definir en quin tamany de paper volem imprimir. Nosaltres hem seleccionar en DIN A3 i orientació en VERTICAL. També podem marcar els marges que deixarem o bé deixar-los per defecte. Cliquem a SEGÜENT.


PAS 3: Marquem com volem que sigui la superposició del dibuix entre full i full. Per defecte sortirà 1 centímetre. Cliquem a SEGÜENT.


PAS 4: Podem especificar com volem que sigui de gran la nostra imatge (en centímetres) o bé quantes pàgines volem que tingui la nostra ampliació. Cliquem a SEGÜENT.


PAS 5: En el darrer pas clicarem al disquette i guardarem la nostra ampliació en PDF a la carpeta que nosaltres vulguem.



Com que la nostra imatge tenia molt poca definició quan hem volgut ampliar s'ha pixelat una mica.


I aquest és el document en PDF final...




Fem una altra prova, però en aquest cas utilitzarem una imatge d'alta resolució: 3602x1296 i 1,19 MB.



Farem un poster DIN A3 de 5 pàgines d'amplada per 3 d'alçada (191x68 cm).




Com veieu en aquest cas no es nota el pixelat. Ara només necessitem una bona impressora, una gran paret i paciència per anar enganxant tots els fulls.

Què vagi bé!!!




dissabte, 19 d’abril del 2014

NOMÉS AMB LA MEVA IMAGINACIÓ

La nostra companya Marta Barral ens proporciona un enllaç al Facebook de "Silvia Filósofa de Pacotilla". Un gran espai on trobem reflexions del dia a dia, com aquesta...


Que es complementa amb aquesta magnífica cançó de "The Cranberries"...




"Just My Imagination"
There was a game we used to play
We would hit the town on Friday night
And stay in bed until Sunday
We used to be so free
We were living for the love we had and
Living not for reality

It was just my imagination [x3]

There was a time I used to pray
I have always kept my faith in love
It's the greatest thing from the man above
The game I used to play
I've always put my cards upon the table
Let it never be said that I'd be unstable

It was just my imagination [x3]

There is a game I like to play
I like to hit the town on Friday night
And stay in bed until Sunday
We'll always be this free
We will be living for the love we have
Living not for reality

It's not my imagination [x3]
Not my [x18]


FONT: "Silvia Filósofa de Pacotilla" (Facebook)



LAS MAESTRAS DE LA REPÚBLICA

La proclamació de la República Espanyola el 14 abril 1931 va comportar multitud de reformes en diversos terrenys de la societat. Però hi va haver una que va destacar en gran manera, i que a Espanya va arribar (com sempre) amb retard respecte de la resta d'Europa: l'entrada efectiva de les dones en la vida política i social.

Un dels camps en què més es va notar aquest avanç va ser en el de l'educació. A nivell d'estudiant, les nenes aconseguien accedir a una educació similar a la que es donava als nens, acabant amb la segregació per gènere. Ara la dona anava a gaudir de les mateixes oportunitats que l'home, sense veure reclosa únicament a preparar-se per ser una bona esposa. Però aquest canvi no només es va aplicar als estudiants, sinó que també va incidir en la pròpia professió: les dones estaven ja legitimades per poder exercir com a docents.



Amb Les mestres de la República, documental basat en l'obra de Luz Martínez Ten i els textos de Josefina Aldecoa , la directora Pilar Pérez Solano vol reivindicar el paper de mestres que un nombrós grup de dones van exercir durant els anys 30 a Espanya. Una època convulsa per al món (període d'entreguerres, crac del 29, arribada del feixisme i nazisme...) però tremendament positiva per a unes dones que per fi van poder tenir una vida plena. A través de testimonis de familiars, opinió d'experts com Carmen Agulló, imatges d'arxiu i reconstrucció en temps real amb una veu en off d'Aldecoa, la guanyadora del Premi Goya 2013 a millor pel·lícula documental va filant una història el desenllaç el coneixem tots .

Efectivament, el somni de les mestres va ser massa breu. El 1936 va esclatar la Guerra Civil i tres anys després totes les il·lusions femenines d'igualtat van quedar sepultades després de la pujada al poder de Francisco Franco . Com bé s'encarrega d'explicar el documental, aquesta és una història amb un principi i un final ben marcats, amb prou feines hi ha antecedents i per establir una seqüela caldrà esperar gairebé 40 anys. No obstant això, no és una obra maniquea o manipuladora, que distingeixi entre bons i dolents. De fet, s'explica que molts dels professors que van ser purgats a partir del 1939 estaven alineats en l'extrema dreta . No hi ha comentaris censurable perquè pogués resultar feridor, simplement s'explica el que va passar en aquests anys a través de diferents veus i registres textuals i visuals . Sí es pot entreveure un lleuger entusiasme cap a l'educació pública pel que segurament molts se sentin al·ludits , però aquest ja és un altre assumpte .

FONT: Crítica de CINEMALDITO.COM


"Las maestras de la República" de la directora María del Pilar Pérez Solano, va començant sent un petit documental de 20 minuts encarregat pel sindicat UGT. Finalment es va convertir en una pel·lícula documental de 65 minuts. La pel·lícula va obtenir el premi Goya 2014 a la "Millor Pel·lícula Documental".

Podeu veure el trailer...




I escoltar l'entrevista que li van fer a la directora al programa "La Ventana" de la Cadena SER (14-04-2014).



I aquí podeu veure uns petits fragments de la pel·lícula...













Buscant una mica per Youtube, també hem trobat aquest material...







dimecres, 9 d’abril del 2014

WHAT A WONDERFUL WORLD...

A l'article anterior parlàvem d'un mural col·laboratiu. I què tal una cançó col·laborativa?

Un company de feina ens ha fet arribar aquest magnífic vídeo de la cançó "What a Wonderful World" que va interpretar Louis Armstrong. En aquest cas són artistes i grups corals de nens d'arreu del món que interpreten la cançó. Mireu que xulo...



També ens han enviat la lletra i els acords...



I si voleu recordar al gran Louis Armstrong...







dimarts, 8 d’abril del 2014

MURAL COL·LABORATIU

A simple vista, aquests dibuixos sembla que no vulguin dir res.




Uns estan millors pintats que no pas d'altres. En uns el traç és més fort; en d'altres és més feble. Això és com la vida mateixa. Si unim els nostres esforços trobarem un sentit a la nostra feina.

I aquest és el resultat. No està gens malament, no?



I com l'hem fet? Per començar vam buscar a Internet una imatge ben xul·la. Durant el curs tota l'escola està treballant el fons marí i ens va agradar aquest dibuix.

A més a més, també vam trobar el mateix dibuix en blanc i negre...





Vam utilitzar una eina online que ens permet ampliar una imatge, ens col·loca cada trosset en un full i ho guarda en PDF. Es tracta de Block Posters.



Cliqueu dins de la imatge per enllaçar


Vam pujar el dibuix en blanc i negre a "Block Posters". Vam escollir que volíem dividir el dibuix en 6 columnes i 4 fileres i que cada trosset el posés en un full tamany A4. Així que van sortir 24 fulls. Finalment la mateixa aplicació va crear un PDF.






Vam donar un full a cada nen i vam posar la plantilla a la PDI.



No calia gaires instruccions. Cadascú ho pintava com volia.

Al principi tothom trobava una mica estrany pintar una cosa sense gaire sentit. Quan van comprendre que la unió dels seus treballs donaria com a resultat un mural gegant llavors la cosa va funcionar millor.

Fatàstic, no?




dilluns, 7 d’abril del 2014

CAPTURADOR DE PÀGINES WEB - WEBPAGE SCREENSHOT


Avui hem trobat una imatge que ens ha agradat molt i la volíem guardar, però no hem pogut.


De fet, no era aquesta imatge. La que volíem descarregar estava bloquejada i no es deixava guardar-la. Per explicar-vos el que hem fet hem utilitzat una imatge de SOCWALL que no ens dona cap problema per guardar.

La imatge tenia molta resolució. L'hem oberta del tot i quan hem fet un clic amb el botó dret del ratolí ens ha sortit...

Cliqueu dins de la imatge per ampliar


No ens donava l'opció de "GUARDAR IMAGEN COMO...". Només teníem l'opció de "GUARDAR ENLACE COMO...".

Cliqueu dins de la imatge per ampliar

I quan volíem guardar al disc dur només ens deixava amb extensió ASPX.

La solució que hem trobat ha sigut ben fàcil. El navegador Chrome té una extensió que ens permet guardar les pàgines web.

Es tracta del "Capturador de Pàgines Web - Webpage Screenshot".



Així que heu de descarregar l'extensió:

1. Obriu el navegador Chrome.
2. A la part superior dreta, busqueu les tres ratlletes de "Personalitza i Controla Google Chrome".
3. Aneu a "Configuració / Extensions..."
4. A la part de baix cliqueu a "Obtenir més extensions"
5. Busqueu al "Chrome Web Store" l'aplicació "Webpage Screenshot".
6. Instal·leu l'extensió.
7. Segurament us demanarà de tancar i tornar a obrir el navegador.
8. A la part superior dreta, al costat de la icona de "Personalitza i Controla Google Chrome" sortirà una petita càmara de fotos.

Com funciona l'extensió "Webpage Screenshot"?

  • Aneu a la pàgina a on voleu descarregar la imatge.
  • Cliqueu a la càmara de fotos de l'extensió.
  • Com podeu veure en dona tres opcions. La primera "Capturar Ventana" és com si fessim un "Imprimir Pantalla" al teclat. O sigui, que no li hem trobat cap utilitat.
  • La segona opció "Capturar página completa" sí que és prou interessant ja que al clicar ens crearà una imatge de tot el que hi hagi, inclús si la imatge és massa gran i no la podem veure sencera.
  • Ens crearà una "Nova pestanya" amb la imatge sencera i ara sí que en donarà la possibilitat de "Copiar Imatge..." per després enganxar-la en el nostre editor d'imatges (Paint Shop Pro, Gimp...).
 
Cliqueu dins de la imatge per ampliar

I això és tot. Fàcil i simple.
Una gran aplicació.

diumenge, 6 d’abril del 2014

PINTAFUN. LA FORMA DIVERTIDA DE PINTAR.

"Pintafun" és una empresa que ofereix uns originals dibuixos per a que es puguin pintar.




De moment només tenen 6 models. Te'ls envien a casa dintre d'un tub per 20 €. Les làmines tenen una mida de 150x50 i 100x70. Són làmines de gran tamany per pintar en grup.

Recentment, el programa "Cámara Abierta 2.0" de "La 2" de TVE els hi van fer un petit reportatge.


 





dijous, 3 d’abril del 2014

LA MÀQUINA DELS CONTES

Al bloc "Quadrats Rodons" trobem aquesta magnífica aplicació per escriure contes.

La primera vegada que li donem a la palanca ens donar la frase per començar el conte. I així successivament.


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar


La resta és fàcil... Una mica d'imaginació i podrem continuar la nostra història en un full.




dimecres, 2 d’abril del 2014

I PARLANT DE RISOTERÀPIA

Andrés Aguilar es va enfrontar a la peculiar vocació de ser un "idiota professional". Encara que es va llicenciar en Ciències de la Comunicació, la seva excèntrica essència el va portar a estudiar a Clown College de Ringling Bros and Barnum & Bailey i en escoles de circ a Bèlgica i Anglaterra, esdevenint un pallasso internacional.

Actualment aplica la seva entusiasta tècnica en hospitals i organitzacions de Mèxic, aconseguint sorprenents resultats a partir dels somriures i l'alegria.




Andrés Aguilar va crear l'organització RISATERAPIA...








RIURE ÉS EL MILLOR MEDICAMENT

Ens han agradat moltíssim aquests vídeos fets per voluntaris que fan de pallassos a les urgències dels hospitals de Mèxic. Tots sabem la quantitat d'hores que ens podem estar en una sala d'espera d'urgències d'un hospital i sobretot si hem d'anar amb nens.




I ens recorden molt als "Pallapupas" que tant de bé estan fent als nens i nenes ingressats als hospitals d'arreu del país.



A l'any 2010 els "Pallapupas" van celebrar el seu 10è aniversari amb aquest vídeo que explica la història de l'organització...





dimarts, 1 d’abril del 2014

REVISTES D'EDUCACIÓ (NOVA SECCIÓ)

A les pestanyes de dalt del bloc trobareu una nova secció amb una selecció de revistes d'educació online. Trobareu  els enllaços a les pàgines web i a les hemeroteques de cada publicació.

http://galitic-butlleti.blogspot.com.es/p/revistes-deducacio.html

Cliqueu dins de la imatge per enllaçar